14 feb 2017,
’s-Hertogenbosch

  • SWOOP
  • Consumer-Electronics
  • Nederland


Contactinformatie

Persberichten via email

Wil je de persberichten van LVT Group graag via e-mail ontvangen? Meld je dan hier aan.

« Ga naar het overzicht

SWOOP-onderzoek: diep in de buidel voor nieuwste smartphone? Bij Nederlanders steeds minder vaak gewoon

• 81% vindt functioneren smartphone belangrijker dan bezit nieuwste model
   

Beeldmateriaal

 •             77% heeft geld er niet voor over om allernieuwste smartphone aan te schaffen

•             71% kiest niet (meer) voor de allernieuwste smartphone

•             43% vindt refurbished smartphone het beste alternatief voor nieuw

•             81% vindt functioneren smartphone belangrijker dan bezit nieuwste model

Als smartphoneliefhebber houd je het af en toe niet meer bij – zo vaak komen de grote fabrikanten weer met een nieuwer, beter en slanker toestel. En elke keer weer staan er rijen dik om maar als eerste die nieuwe iPhone, dat Android device of een ander toestel te kopen, ongeacht de prijs. Toch lijkt hier de laatste tijd een kentering in te komen, zo blijkt uit een onderzoek dat Multiscope uitvoerde in opdracht van SWOOP. Maar liefst 77 procent van de Nederlanders vindt een nieuw model namelijk veel te duur. Waar ze dan wel voor kiezen? Steeds vaker voor een refurbished smartphone – een na gebruik volledig gereviseerd toestel dat qua kwaliteit en levensduur niet onderdoet voor een nieuwe – of voor een smartphone van de vorige generatie. De oorzaak: 81 procent vindt het functioneren van de smartphone tegenwoordig belangrijker dan te ‘shinen’ met het nieuwste model.

Opmars refurbished

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders een refurbished smartphone een goed alternatief vinden voor het nieuwste model smartphone. SWOOP weet daar alles van. De winkelketen is namelijk een one-stop-shop voor refurbished smartphones, tablets en laptops. Ook zijn smartphones om te ruilen of te repareren – altijd met tweejarige garantie. Het toenemende aantal aanvragen voor een refurbished toestel was voor SWOOP de directe aanleiding om te onderzoeken hoe de gemiddelde Nederlander hierover denkt.

SWOOP is ontstaan uit de gedachte dat smartphones (en andere devices, zoals laptops en tablets) die niet meer in gebruik zijn, een tweede leven verdienen. De smartphones worden uit elkaar gehaald, helemaal nagekeken, en waar nodig worden onderdelen vervangen. Na dit proces is elk toestel weer als nieuw. Alleen voor een aantrekkelijker prijs.

“Steeds meer mensen zijn er zich van bewust dat het uiteindelijk draait om een goed functionerend mobiel toestel. Dit onderzoek onderschrijft dat. Een dure smartphone van de nieuwste generatie is voor de consument relatief erg prijzig om elke paar jaar aan te schaffen. Refurbished is in dat geval het beste alternatief”, aldus Joshua Kappen, directeur van SWOOP. “Wij ontdekten lang geleden dat consumentenelektronica veel langer meegaat dan mensen vaak denken. Bovendien is het zonde om je oude smartphone, die nog geld waard is, in de la te laten liggen. Bovendien is het slecht voor het milieu om hem zomaar weg te gooien. Een refurbished toestel is dan de oplossing. Een oplossing die daarbij ook nog eens tot zo’n vijftien procent in de portemonnee scheelt.”

Noot voor de redactie: voor het onderzoek zijn door Multiscope in opdracht van SWOOP duizend respondenten ondervraagd. 

Deel dit bericht online

Meer informatie

Over SWOOP

SWOOP is een one-stop-shop waar consumenten en bedrijven terechtkunnen voor drie diensten die samen het recycleproces van toestellen volgen: refurbished toestellen aanschaffen, eigen toestellen laten repareren en oude toestellen inruilen. Het bedrijf verlengt zo de levensduur van mobiele apparaten, omdat ze vaak langer meegaan dan mensen verwachten. Dat ondervond de initiatiefnemer van SWOOP, Joshua Kappen, bij de meer dan honderdduizend reparaties die zijn bedrijf Smartrepair in het verleden uitvoerde. SWOOP is gevestigd in Almere, Den Bosch, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.swoop.nl.